Fák – szívek – rózsakert / Őry Annamária kiállítása

19875575_1601818279859708_3095783742243211258_n

Őry Annamária fáinak mintha személyiségük lenne. Festészete része annak a történetnek, amelyben a művészet minden cselekedete a felkelés romantikájaként jelentkezik, amely újra felfedezi az átélt dolgok szubjektivitását. Noha alapvetően az egyes technikákban rejlő lehetőségek foglalkoztatják, ezeket vizsgálja, mindeközben egy-egy témakört, illetve műfajt úgy jár körül, hogy a technika többnyire összekapcsolódik nála egy számára adekvát tematikai, gondolati szállal. Ennek eredményeként a festészeti problematika tanulmányozása, kifejtése közben egy-egy témát is feldolgozó sorozatok születnek, amelyekből ezúttal a Sesztina Galériában látható válogatás.

Őry Annamária festészete nyitott lehetőség, amely az elsődleges érzés erejéhez való hozzáférés élményét nyújtja. A tiszta vonalak és kifejező színek a mindennapos kommunikációs konvenciók érdektelenségének ellenszereiként mutatkoznak meg. Az ábrázolás keletkezése azt sugallja, hogy az igazi, az eredeti átélés csak elzárva jelenik meg, amelyben mindenki megtalálja saját lényegét.

Őry Annamária 1980. szeptember 13-án született Budapesten. 2006-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Jelenleg is Budapesten él és alkot, olajfestményeket, pasztell-, tus- és akvarellképeket egyaránt készít.

Szeretettel várunk mindenkit a Fák – szívek – rózsakert címmel nyíló kiállítására július 14-én 18 órára a Sesztina Galériába.

A tárlatot megnyitja: Szabó Károly képzőművész

Közreműködik: az MJ5 Small Open Galery Form

A zenekar tagjai: Radukov Dömötör zongora, zeneszerzés; Kristó Zsófia fuvolák; Dienes Csilla szaxofon; Heller Erik basszusgitár

A tárlat megtekinthető: 2017. augusztus 12-ig