Kiállítás | Dimenziók

LATARKA és Platán Galéria közös programja a Kortárs Galériák Hétvégéje rendezvény keretében http://www.cafebudapestfest.hu/

„DIMENZIÓK”
A kiállítás megnyitó október 18-án szombaton 17 órakor lesz a LATARKA Galériában.

A galéria nyitva tartása a Kortárs Galériák Hétvégéjén:

Október 18. és 19. | 11.00-19.00

A Dimenziók című csoportos kiállításon olyan alkotások láthatók, amelyek mindegyikében karakteresen jelen van a térábrázolás. A kiállítók többsége különböző festészeti eszközökkel és technikákkal ábrázolja a teret, ugyanakkor az is észrevehető, hogy megjelenik a művek között a plasztika is. Egy-egy műnél azt tapasztalhatjuk, hogy a kellő térhatás elérése érdekében a kétdimenziós ábrázolásmódról háromdimenziósra vált, domborművet, térplasztikát hozva létre. A kiállított festményeken valós, fiktív, külső és belső terek jelennek meg. A művek… egy része figuratív a másik része nonfiguratív formarendszerből áll, melyek alkotásonként, és alkotóként változnak. Mégis, közös pontjuk a térérzet létrehozása.

Kiállító művészek:
Hollós Ádám
Mátyási Péter
Merényi Dávid
Németh Marcell
Sütő Robert
Esse Bánki Ákos
Vajkó Dániel

A kiállítást megnyitja Virág Ágnes művészettörténész

A kiállításmegnyitó után zenei produkció várja a kedves látogatókat a Platán Galériában:

Horváth // Tóth // Orbán Tavi Trió

Horváth Sára Nina ének

Tóth Viktor – saxofon

Orbán György – nagybőgő

A Tavi Trió formációt a barátság, és a kreatív, improvizációs zene közös szeretete hívta életre. A népzenére, és jazz fordulatokra épített zene szabad teret enged a közös improvizációnak és a zenei fantázia kiélésére sarkall.

https://www.youtube.com/watch?v=CxEKctUkFVM
https://www.youtube.com/watch?v=j-db_LppiW4